Museernes Formidlingskonference 2023

Museernes Formidlingskonference 2023

Se deltagerlisten her

Museernes Formidlingskonference 2023 stiller skarpt på ’Diversitet og inklusion’ med oplæg fra museerne (både i DK og internationalt), workshops og temasessioner med fokus på bl.a. udstillinger, formidlingsprojekter og læring.  

’Diversitet og inklusion’ er blandt de emner, der står højt på museernes dagsorden verden over.

Men hvorfor skal minoriteter kunne spejle sig i museernes udstillinger og formidling? Hvorfor skal museer være tilgængelige for mennesker med funktionsnedsættelser? Og hvorfor skal museer gøre sig relevante for udsatte grupper og for mennesker med forskellige aldre, kønsidentiteter, uddannelser osv.?

Blandt svarene er, at museer og kulturarv har stor betydning for vores fælles identitetsforståelse på tværs af samfundsskel og individuel forskellighed – og at alle skal have adgang til og gavn af vores fælles kulturarv. Det er dog langtfra enkelt. På Museernes Formidlingskonference 2023 undersøger vi dilemmaerne og mulighederne.

Keynote: Ben Garcia – direktør for American LGBTQ+ Museum

Med udgangspunkt i et open call har vi sammensat et bredt program med gæsteoplæg, workshops, museumsbesøg og oplæg fra museerne selv. Konferencen indledes med en international keynote speaker, Ben Garcia, der er direktør for the American LGBTQ+ Museum. Under overskriften ”What is diversity and inclusion in museums and why is it important?” skyder han konferencen i gang, der også rummer talrige oplæg fra danske museer om deres arbejde med bevidst og strategisk at indtænke diversitet og inklusion i deres formidlingspraksis.

På konferencen er der en række fællesoplæg, og derudover kan du vælge dig ind på forskellige temasessioner og workshops med særligt fokus på fx udstillinger eller læring. Når du tager derfra, vil du være beriget med nye erfaringer og refleksioner om, hvordan du kan arbejde med diversitet og inklusion i formidlingen og bidrage til et mere mangfoldigt museum.

Hvis du har spørgsmål eller input til programmet, kan du kontakte koordinator for konferencen Kathrine Svanum Andersen på kathrine.svanum@velux.com.

Hvis du har spørgsmål eller andet omkring tilmeldingen, så er du velkommen til at skrive til: hsj@dkmuseer.dk (Helene S. Jacobsen) eller LL@dkmuseer.dk (Lene Larsen).

Vi glæder os til at se dig!

Dato:

21. mar. 2023
09:30 - 16:00

Sted:

Comwell H.C. Andersen Odense og ODEON, Claus Bergs Gade 7, 5000 Odense.

Tilmeldingsfrist:

01/03/2023

Priser:

Se priserne i tilmeldingsformularen – tryk herunder på tilmelding.