Nye corona-restriktioner – sådan berøres museer

Opdateret 26. oktober Forsamlingsforbuddet er skærpet til max 10 fra og med 26. oktober til 22. november.  Desuden skal alle bære mundbind eller visir på blandt andet museer, gældende fra 29. oktober til 2. januar 2021. Det var meldingen fra statsminister Mette Frederiksen her til aften, fredag den 23. oktober. De strammere restriktioner kommer i kølvandet på flere dage med stigende corona-smittetal.

Det betyder det for museerne

  • Omvisninger, arrangementer og andet, hvor folk opholder sig eller færdes i grupper, må nu kun afholdes for max 10 personer
  • Forsamlingsforbuddet på 10 personer gælder både ude og inde
  • Undtaget er forsamlinger, hvor publikum i al væsentlighed sidder ned og er vendt mod en scene, et lærred eller lign. I det tilfælde er forbuddet fortsat 500 personer
  • Skoleklasser, der som led i undervisningen deltager i læringsaktiviteter på museerne er undtaget fra det generelle forsamlingsforbud (læs mere herom på Kulturminiteriets side "Kulturlivet under covid-19" nedenfor)
  • Alle museumsgæster skal bære mundbind eller visir (kravet gælder for alle på 12 år og opefter)
  • Alle museumsansatte, der befinder sig i lokaler med adgang for publikum, skal bære mundbind eller visir
  • Kravet om mundbind eller visir gælder ikke, når man sidder ned
  • Kravet om mundbind eller visir gælder ikke udendørs

Plads- og afstandskrav i øvrigt er ikke ændret.

Læs mere om mundbind/visir på coronasmitte.dk 

Kompensation og hjælpepakker

Kulturministeriets hjemmeside hedder det "Når restriktioner forlænges eller udvides, forlænges hjælpepakker og kompensationsordninger samtidig. Puljen til kulturaktiviteter og foreningspuljerne til lokale idræts- og spejderforeninger og de foreninger, der er hårdest ramt af eksempelvis medlemstilbagegang og aflyste mindre arrangementer med under 500 deltagere forlænges ligeledes." 

Vi følger situtationen og vender tilbage med opdateringer på vores overblik over hjælpepakker, når der er mere konkret information. 

 

Læs mere her 

Tidligere nyheder om emnet:
Andre nyheder og udmeldinger fra ODM om museer og corona

Infografik fra coronasmitte.dk:

 

Publiceret:
23/10/2020