Nyt om restriktioner og aktuelle puljer

Hermed en kort status på den seneste udvikling i forhold til covid-19-relaterede restriktioner og aktuelle puljer, museer kan søge i den forbindelse.

Restriktioner

  • Forsamlingsforbuddet på max 10 er forlænget foreløbig til og med 13. december.
  • Krav om mundbind eller visir til både ansatte og gæster, fra 12 år og opefter, i offentligt tilgængelige lokaler på museer gælder fortsat frem til 2. januar 2021.
  • Der er ikke ændret i de retningslinjer, som vedrører plads- og afstandskrav, ligesom skoleklasser fortsat er undtaget fra det generelle forsamlingsforbud.

Læs mere:
Plads, afstand og forsamling og om mundbind og visir

Puljenyt

  • Kulturaktiviteter: Anden omgang af puljen til kulturaktiviteter er i gang. Første ansøgningsfrist er 7. december 2020 for aktiviteter, som afvikles i perioden 1. november til 31. december. Ansøgningerne behandles løbende, så er man interesseret i puljen, kan det være en god idé at søge i god tid inden ansøgningsfristen.
  • Nye fællesskaber: Kan være aktuel for museumsforeninger. Puljen til 1000 nye fællesskaber mod ensomhed er åben for ansøgninger. Formålet er at modvirke ensomhed som følge af coronapandemien via fællesskabsskabende aktiviteter i foreningsregi. 

Læs mere:  
Overblik over hjælpepakker og puljer og Pulje til 1000 nye fællesskaber

 

Tidligere nyheder om emnet:
Andre nyheder og udmeldinger fra ODM om museer og corona

Publiceret:
24/11/2020