Bier i baghaven

Hvad vi gjorde

Omkring vores museum har vi nogle gamle æbletræer stående. De giver nogle æbler, men ikke så mange som vi kunne håbe, og dem der kommer, er ikke så gode som vi kunne tænke os. Derfor tænkte vi, at det kunne være en idé for os at få bier, så de kan bestøve æbletræerne og forhåbentlig øge kvaliteten og mængden.

Vi kontaktede en biavler som har sat bistader op. Biavleren kommer jævnligt og passer bierne, slynger honningen og så kan vi sælge honningen i museumsbutikken og bruge den i cafeen.

Biavlerne har tidligere været her til vores familieevent – bonderøvsdage i august – hvor de fortæller om arbejdet med bier.

Fordele

Bierne er lige ankommet til museet – så vi venter spændt på at se hvordan det kommer til at påvirke vores haver. Vi håber at de hjælper blomsterne i vores haver og på den måde er med til at øge biodiversiteten i nærområdet.

Bierne indgår som et lille led i formidlingen om kulturhistorien på egnen, hvor det har været normalt at landbrug har haft bier netop for at hjælpe med en god høst.