Moms og afgifter på museer

På dette kursus får du viden om, hvordan moms og afgifter håndteres i et museum, og du bliver også ajourført med sidste nyt på moms- og afgiftsfronten.

Kurset fokuserer herudover på muligheder for optimering med henblik på at opnå større momsfradrag og større godtgørelse af el- og vandafgifter og på faldgruber, hvor museerne risikerer at betale for lidt i moms.

Undervisningen inddrager bl.a. praktiske eksempler fra deltagernes egne museer.

Indholdet af kurset svarer overordnet set til indholdet af de moms- og afgiftskurser, som ODM tidligere har udbudt.

På kurset lærer du bl.a. om:
  • Momssystemets funktion på museer
  • Betydningen af arten af museernes indtægter og museernes måde at indrette sig på, herunder mulighederne for momsfradrag af udgifter til udstillinger og bygninger
  • Gennemgang af konkrete forhold hos deltagerne
  • Køb og salg til/fra udlandet
  • Momskompensationsordningen

Målgruppe

Kurset er for alle, der har behov for at kende reglerne for moms og afgifter på museumsområdet. Det kan være ledere, økonomi-ansvarlige, bogholdere m.fl.

Underviser

Advokat Elsebeth Hjortshøj Rasmussen har mange års erfaring med rådgivning og førelse af sager inden for moms-  og afgiftsområdet og har arbejdet med moms og afgifter i tidligere ansættelser hos skatteforvaltningen, PwC, Bech-Bruun Advokatfirma og Hulgaard Advokater.
Hun er en meget benyttet underviser og er beskikket som censor for de erhvervsøkonomiske bachelor-, master- og kandidatuddannelser, hvor hun er tilknyttet som censor i blandt andet indirekte skatter.

23. maj 2022

Vartov, Farvergade 27 D, København

Bogholdere, økonomi-ansvarlige og andre, der beskæftiger sig med museets økonomi

Elsebeth Hjortshøj Rasmussen

29/04/2022

Priser:

DKK 1.800 inkl. frokost (ODM-medlemmer)
DKK 2.250 inkl. frokost (ikke-medlemmer)

Der gives 10% rabat ved tilmelding af mindst to fra samme museum/institution.